Cannelloni sa špinatom

Canneloni punjeni špinatom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Srednje

Priprema

  1. Zagrijte ulje u dubokoj posudi. Pirjajte nasjeckani luk i češnjak. Dodajte neodmrznuti špinat i malo vode. Pokriveno kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Začinite solju, paprom i ribanim muškatnim oraščićem.Ocijedite i stavite u nauljenu vatrostalnu posudu.
  2. Rastopite maslac, umiješajte brašno i neprestano miješajte dok ne dobije zlatno smeđu boju. Dodajte mlijeko i vrhnje, miješajući metlicom za snijeg. Zavrijte i pustite da kuha 2 minute. Posolite i popaprite.
  3. Trećinu umaka pomiješajte s polovinom parmezana. Polovinu umaka s parmezanom polijte po špinatu, a drugom polovinom napunite cannellone.
  4. Napunjene cannellone složite na špinat, prelijte s preostale dvije trećine umaka i pospite preostalom polovinom ribanog parmezana. Po vrhu rasporedite listiće maslaca i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 210°C ( plinska pećnica na 4-5 ) 20-30 minuta.
Posjeti Gastro.hr