Cannelloni sa špinatom
Canneloni punjeni špinatom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Srednje
Priprema
- Zagrijte ulje u dubokoj posudi. Pirjajte nasjeckani luk i češnjak. Dodajte neodmrznuti špinat i malo vode. Pokriveno kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Začinite solju, paprom i ribanim muškatnim oraščićem.Ocijedite i stavite u nauljenu vatrostalnu posudu.
- Rastopite maslac, umiješajte brašno i neprestano miješajte dok ne dobije zlatno smeđu boju. Dodajte mlijeko i vrhnje, miješajući metlicom za snijeg. Zavrijte i pustite da kuha 2 minute. Posolite i popaprite.
- Trećinu umaka pomiješajte s polovinom parmezana. Polovinu umaka s parmezanom polijte po špinatu, a drugom polovinom napunite cannellone.
- Napunjene cannellone složite na špinat, prelijte s preostale dvije trećine umaka i pospite preostalom polovinom ribanog parmezana. Po vrhu rasporedite listiće maslaca i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 210°C ( plinska pećnica na 4-5 ) 20-30 minuta.
#cannelloni
#parmezan
#muškatni oraščić
#češnjak
#špinat
#niskokaloricna prehrana
#ručak
#večera
#jesen
#ljeto
#proljeće
#zima
#kuhanje
#pečenje
#pirjanje
#predjelo
#glavno jelo
#tjestenina