Carpaccio od hobotnice na rikuli

Ranije pripremljenu salamu od hobotnice možete čuvati u hladnjaku i koristiti tijekom tri do četiri tjedna
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 447

Potrebno vam je

  • 3000 g hobotnica
  • 100 g rukola
  • 400 g rajčica, crvena
  • 100 g parmezan
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Posolite i popaprite krakove te ih motajući u foliju oblikujte u salamu promjera oko 10 centimetara. Na nekoliko mjesta oprezno čačkalicom probušite foliju kako bi izašao zrak. Stišćite krakove dok salama nije posve čvrsta te iz folije izašao sav zrak.
  2. Očišćenu hobotnicu razrežite te skuhajte samo krakove dok potpuno ne omekšaju. Još vrele krakove ocijedite i ispružite ih na prozirnoj kuhinjskoj foliji.
  3. Tako pripremljenu i stisnutu salamu stavite u hladnjak na duboko smrzavanje te ostavite 2 do 3 sata.
  4. Kada se stisnuti krakovi hobotnice posve smrznu, izrežite salamu na tanke ploške debljine oko 2 milimetra.
  5. Narezane listove hobotnice slažite na tanjuru servirajući ih poput velikog sendviča – listić hobotnice, listove mlade divlje rikule, ploške rajčice.
  6. Nakon tri slijeda slaganja, nakon posljednje ploške hobotnice naribajte listiće grano padano sira i dodajte klice poriluka.

Izvor 'Mali i slasni zalogaji'; Zoran Gajić

Posjeti Gastro.hr