Carpaccio s klicama

Talijanski specijalitet u istarskom ruhu poslužite kao predjelo na ohlađenom tanjuru, kako se meso ne bi prebrzo ugrijalo
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 445

Potrebno vam je

  • 2 kom mrkva, crvena
  • 2 kom cikla
  • aceto balsamico
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo
  • pšenične klice
  • 600 g boškarin

Priprema

  1. Meso boškarina izrežite na veće kockice, posolite i pomoću folije motajte u oblik kobasice. Čvrsto stisnite. Spremite u zamrzivač na 24 sata.
  2. Neposredno prije serviranja meso izvadite i zamrznuto režite na što tanje ploške rezalicom ili tankim i oštrim nožem.
  3. U manjim lončićima skuhajte posebno ciklu i posebno mrkvu uz dodatak maslinova ulja, malo maslaca te soli i papra.
  4. Ocijedite i posebno u blenderu usitnite do kreme uz dodatak začina i maslinova ulja po želji.
  5. Aceto balsamico kuhajte u malom loncu da se reducira sve dok ne postane kremast.
  6. Servirajte na široki tanjur tanko narezani carpaccio, na njega stavite prstohvat klica te ukrasite trobojnim umakom

Izvor 'S okusom mora i soli'; Marin Rendić

Posjeti Gastro.hr