gastro postao
Talijanski specijalitet u istarskom ruhu poslužite kao predjelo na ohlađenom tanjuru, kako se meso ne bi prebrzo ugrijalo
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 445
Potrebno vam je
- 2 kom mrkva, crvena
- 2 kom cikla
- aceto balsamico
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- pšenične klice
- 600 g boškarin
Priprema
- Meso boškarina izrežite na veće kockice, posolite i pomoću folije motajte u oblik kobasice. Čvrsto stisnite. Spremite u zamrzivač na 24 sata.
- Neposredno prije serviranja meso izvadite i zamrznuto režite na što tanje ploške rezalicom ili tankim i oštrim nožem.
- U manjim lončićima skuhajte posebno ciklu i posebno mrkvu uz dodatak maslinova ulja, malo maslaca te soli i papra.
- Ocijedite i posebno u blenderu usitnite do kreme uz dodatak začina i maslinova ulja po želji.
- Aceto balsamico kuhajte u malom loncu da se reducira sve dok ne postane kremast.
- Servirajte na široki tanjur tanko narezani carpaccio, na njega stavite prstohvat klica te ukrasite trobojnim umakom
Izvor 'S okusom mora i soli'; Marin Rendić