Četiri verzije pire krumpira Mary Berry

Stockfood
Gastro diva Mary Berry pire krumpir zna učiniti zanimljivim. Donosimo ti četiri kombinacije koje osobito voli...
Vidi originalni članak

Sljedeći put kad se zaželiš pire krumpira, pripremi veliku količinu i isprobaj različite dodatke. Berry piše kako pire osnovni pire možeš napraviti do šest sati unaprijed, a preostale namirnice dodati neposredno prije serviranja.

 

slasno Kruščići Mary Berry za najbolja druženja

 

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 2 žlice maslaca
  • Malo mlijeka
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Oguli krumpir i nareži ga na kockice. Kuhaj ga u slanoj vodi 15 – 20 minuta dok ne omekša. Provjeri nožem je li gotov.
  2. Procijedi krumpir, dodaj mlijeko i maslac, začini i zgnječi.

 

dobar tek Pripremi hummus po receptu slavne Mary Berry!

 

 

Kad pripremiš bazu, odaberi verziju koja ti se najviše sviđa. Berry predlaže pire sa senfom, u koji se dodaju dvije žlice senfa sa zrncima i jedna žlica Dijon senfa. Druga je opcija pire s porilukom narezanim na kolutiće, a treća s pet žlica hrena.

Ako procijeniš da je hren dosta ljut, smanji količinu. Posljednja verzija popularne chefice sastoji se od nasjeckanog mladog luka i dvije žlice kiselog vrhnja, koje se dodaje umjesto mlijeka.

Odaberi omiljenu verziju i počasti se kremastim krumpirom!

 

Recepti Tajna kremastog pire krumpira Mary Berry

Posjeti Gastro.hr