Indija zove: Chutney od dunje i datulje

Kiselkasto voćni umak porijeklom iz Indije možete poslužiti uz rižu, curry ili na kanape sendvičima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 2

 

 

Divan spoj za bogat ručak: Piletina i chutney od kruške

 

Potrebno vam je

  • 0.50 šalice jabučnog octa
  • 0.50 šalice šećera
  • 3 dunje
  • 2 jabuke
  • 0.50 šalice vode
  • 2 male žlice đumbira
  • 2 male žlice korijandera
  • 1 male žlice kardamona u prahu
  • 1 male žlice soli
  • 1 štapić cimeta
  • 1 mala žlica čili papričica
  • 1 šalica datulja
  • 2 žlice soka od limete

 

nestaje u trenu Savršeno aromatičan chutney od pečenih krušaka

 

Priprema

  1. Pomiješati ocat i šećer u većoj posudi te zagrijati do vrenja miješajući dok se otopi šećer. Dodati dunje, pokriti i kuhati dok dinje omekšaju a tekućina se upije, oko 20 minuta, povremeno miješajući.
  2. Dodati jabuke, vodu, đumbir, korijander, kardamon, sol, cimet i chili pa ponovno zagrijati do vrenja na srednjoj vatri. Poklopiti i kuhati 10-ak min dok jabuke omekšaju.
  3. Umiješati datulje i sok limete.
  4. Chutney prebaciti u zdjelu i ohladiti. Zdjelu poklopiti i ostaviti u hladnjaku preko noći.
  5. Servirati uz basmati rižu ili curry.
  6. Umak se može pripremiti do dva tjedna unaprijed te držati u hladnjaku a prije serviranja dovesti na sobnu temperaturu.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr