Čokoladne božićne čizmice razveselit će tebe i tvoje mališane!

Laura Roman
Ako imate kalup za pečenje u obliku čizmica, onda je ovaj recept kao stvoren za vas!
Vidi originalni članak

Čizmice možete pretvoriti u jestive ukrase za bor ili ih samo servirati, po vašoj želji. Ako nemate kalup za čizmice, nemojte brinuti, jer ove kolačiće možete napraviti u bilo kojem kalupu za kolače – ostati će jednako ukusni i prepuni božićnih mirisa!

Sastojci:

  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • 1 vanilin šećer
  • 20 gr tamnog muscovado šećera
  • 20 gr bijelog šećera
  • 1 žličica cimeta
  • ½ žličice đumbira
  • ¼ žličice kardamoma, muškatnog oraščića, klinčića
  • 80 ml soka naranče (sok 1 naranče)
  • 100 gr bezglutenskog brašna
  • 1 žličica (4 g) praška za pecivo

Glazura:

  • 30 gr tamne čokolade
  • 1-2 žlice kokosovog ulja

 

slatka Italija Neodoljivi domaći talijanski biscotti s bademima!

 

Postupak:

1. U posudi izmiješajte jaja, sol, i šećere. Dodajte svježe ocijeđeni sok naranče.

2. Umiješajte suhe sastojke i začine: miks bezglutenskog brašna, prašak za pecivo, te cimet, đumbir, kardamom, muškatni oraščić i klinčić.

3. Kalup dobro namastite te ulijte tijesto.

4. Pecite na 180 stupnjeva 20 minuta.

5. Kada su se čizmice malo ohladile možete prijeći na dekoraciju. Otopite tamnu čokoladu i kokosovo ulje.

6. Ukoliko ih želite objesiti, potrebno je napraviti rupicu. Uzmite jednu slamku i probijte čizmicu pri vrhu. Onda je umočite u čokoladu i stavite u hladnjak da se čokolada stvrdne.

7. Nakon što se čokolada stvrdnula, vjerojatno ćete opet morati proći sa slamkom kroz rupicu kako biste bili sigurni da je otvorena. Sve što je tada preostalo je da provučete ukrasnu traku i zavežete u mašnicu, te čizmicu objesite. 

Sretni blagdani!

 

Božićni kolači Božićna Pavlova - najljepši i najukusniji ukras tvog stola

 

Posjeti Gastro.hr