Recepti Božić 19. prosinca 2024.

Efektni i preslatki Candy Cane keksići

Božić
10 MIN
14 MIN
18
SREDNJE
candy cane keksići
Candy Cane keksići
foto: Cravings Journal/Pinterest
Ovi preslatki i veseli Candy Cane keksići oduševit će sve generacije, od najmlađih do najstarijih. E, da! Super izgledaju i na boru

Blagdani ne bi bili potpuni bez mirisa tek pečenih keksića koji mame osmijeh na lice i unose toplinu u dom. Ovi u obliku božićnih štapića (Candy Cane) savršena su kombinacija jednostavnog i dekorativnog. Bez dodatne potrebe za ukrašavanjem, crveno-bijeli spiralni uzorak unijet će duh blagdana na tvoj stol.

I za domaće i za goste

Candy Cane keksići lagani su, aromatični i nježno hrskavi, a dodatak ekstrakta mente daje im prepoznatljiv okus koji podsjeća na božićne bombone. Ako ne voliš mentu u kolačima, svoje Candy Cane keksiće aromatiziraj vanilijom. Uz šalicu toplog kakaa ili slatku popudbinu gostima, ovi su keksi definitivno tvoj slatki adut u rukavu. 

Ne gasi ekran dok kuham

Candy Cane Cookies
10 MIN
pripreme
14 MIN
kuhanja
18
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Glatko brašno 330 g
  • Prašak za pecivo 0,50 žličica
  • Maslac 250 g
  • Sol 0,50 žličica
  • Šećer 150 g
  • Jaje 1 kom
  • Ekstrakt mente 1,50 žličica
  • Jestiva boja - crvena
Postupak
  1. U velikoj zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol. Ostavi sa strane.


  2. U drugoj velikoj zdjeli mikserom na srednje jakoj brzini izmiksaj maslac i šećer dok smjesa ne postane svijetla i kremasta.

    Dodaj jaje i ekstrakt mente te nastavi miksati dok se sve dobro ne sjedini.

    Postupno dodaj suhe sastojke i miksaj na srednje niskoj brzini dok ne dobiješ kompaktno tijesto.


  3. Izvadi polovicu tijesta iz zdjele, oblikuj u disk i zamotaj u plastičnu foliju. U preostalo tijesto dodaj crvenu jestivu boju i miksaj dok ne postigneš željenu nijansu crvene boje.

    Oblikuj crveno tijesto u drugi disk, zamotaj u foliju i stavi oba diska u hladnjak na najmanje 2 sata ili do 3 dana, dok se tijesto potpuno ne stvrdne.


  4. Na radnoj površini podijeli svaki disk na 18 jednakih dijelova (oko 2 žlice po komadu). Svaki dio razvaljaj u valjak dužine 15 cm. Uzmi jedan crveni i jedan bijeli valjak, zavrnite ih zajedno i savij gornji dio u oblik kuke kako bi dobio oblik štapića. Prebaci oblikovane štapiće na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ponovi s preostalim tijestom. Limove stavi u zamrzivač na najmanje 30 minuta, a tijesto možeš čuvati u zamrzivaču do 3 dana prije pečenja.


  5. Zagrij pećnicu na 175 °C. Kolačiće peci 12-14 minuta, dok se rubovi lagano ne zarumene i tijesto ne učvrsti. Izvadi ih iz pećnice i ostavi da se potpuno ohlade prije posluživanja.


    candy cane keksići



Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

3483 kcal

174 %

MASTI

192,00 g

266 %

KOLESTEROL

0,06 g

0 %

UH

394,00 g

143 %

PROTEINI

41,97 g

83 %

Tijesto možeš pripremiti unaprijed i držati u hladnjaku do 3 dana. Pečeni kolačići mogu se čuvati u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do 3 dana.

Imamo još totalno fora božićnih recepata!

Snjegovići muffini za najveselije blagdane Možda vas zanima... Snjegovići muffini za najveselije blagdane Recepti gingerbread čovječuljci Možda vas zanima... Baš su nam slatki (i fini) ovi gingerbread čovječuljci Recepti božićno drvce od tijesta Možda vas zanima... Božićno drvce kojem nitko neće moći odoljeti Recepti čokoladna rolada Možda vas zanima... Nezaboravna božićna rolada od čokolade Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.