Preukusne verzije zobene kaše - za bolji početak dana

SHUTTERSTOCK Zobena kaša
Radni tjedan zaključi odličnom zobenom kašom s bijelom ili pak tamnom čokoladom
Vidi originalni članak

U doručak volimo ubaciti malo čokolade, bez obzira na to što je tog dana na jelovniku. Zobena je kaša odlična podloga za to, budući da se lako može kombinirati s različitim vrstama čokolade. Da pojasnimo, ne govorimo isključivo o dekorativnom posipu, već o dodavanju fine čokolade u samu kašu.

Pripremili smo dva recepta, jedan za one koji su ujutro odmorni i spremni nakratko stati za štednjak, ali i one koji mogu samo doteturati do hladnjaka i izvaditi posudicu s doručkom.

 

sve je fino Pronađi favorita: 5 poslastica sa zobenim pahuljicama

 

Oba su recepta namijenjena za jedno serviranje. Ako imaš više gladnih usta za nahraniti, ili jednostavno veći apetit, obavezno prilagodi sastojke. U slast! 

ZOBENA KAŠA S BIJELOM ČOKOLADOM 

Druga opcija uključuje nasjeckanu bijelu čokoladu, koja se izvrsno slaže sa svježim malinama i limunovom koricom. Dobra je vijest to što sve samo trebaš dobro promiješati i staviti u hladnjak preko noći. Dakle, ovo je odličan izbor za one koji su uvijek u gužvi i često zbog toga preskaču doručak. 

Sastojci:

  • 30 g zobene kaše
  • 1 žličica chia sjemenki
  • Prstohvat soli
  • 80 ml bademovog mlijeka
  • 80 ml grčkog jogurta
  • 2 žlice nasjeckane bijele čokolade
  • 1/2 žličice limunove korice
  • 60 g malina ili drugog voća
  • Med 

Priprema: 

  1. Dobro promiješaj sve sastojke, izuzev malina, pa isprobaj i procijeni koliko ti meda treba. 
  2. Premjesti u staklenku s poklopcem ili pokrij plastičnom folijom. Stavi u hladnjak na barem četiri sata, a najbolje preko noći.
  3. Ujutro umiješaj maline i posluži uz strugotine bijele čokolade. 

ZOBENA KAŠA S TAMNOM ČOKOLADOM

Ovaj recept opcija je za one koji su ujutro dobro organizirani i imaju malo vremena za pripremu doručka. Sastojci su dostatni za jedno serviranje, a priprema će ti oduzeti 10-ak minuta.

Obavezno tostiraj pistacije (ili neke druge orašaste plodove), za još veći užitak. U slast!

Sastojci: 

  • 40 g zobenih pahuljica
  • 250 ml mlijeka
  • 50 ml vode
  • Prstohvat soli
  • 1 žličica kakaa
  • 15 g tamne čokolade
  • 1 žličica nasjeckanih pistacija

Priprema:

  1. Pomiješaj zobene pahuljice s mlijekom, vodom i prstohvatom soli. Kuhaj na laganoj vatri otprilike pet minuta, dok pahuljice ne omekšaju i kaša postane kremasta.
  2. U vruće umiješaj prosijani kakao i nasjeckanu čokoladu. Dobro promiješaj.
  3. Premjesti u posudicu i nadjeni strugotinama čokolade i tostiranim pistacijama


 

KAKO BI SVE PROŠLO BEZ PROBLEMA, IZBJEGNI ZAMKE U PRIPREMI ZOBENE KAŠE:

 

Tips & tricks Ovih pet grešaka u pripremi zobene kaše moraš izbjeći

 

 

 

Posjeti Gastro.hr