Čokoladni banana kruh s bademovim brašnom

Shutterstock
Ovaj zdravi čokoladni banana kruh napravljen od (bademovog) brašna, i zaslađen samo prirodnim sastojcima, sjajan je desert ili slatki doručak!
Vidi originalni članak

Često banana kruh zna biti pun ulja i rafiniranih šećera koje veoma jednostavnim zamjenama možeš izbaciti iz recepta. Osim što je zdraviji, ovaj čokoladni banana kruh i lakši je što znači da ćeš ga više moći i pojesti. Pogotovo ako dolazi uz koju kuglicu sladoleda ili malo svježega voća. 

 

teško joj je odoljeti Zobena kaša s bananama - recept Jamieja Olivera

 

Također, zapamti i da će njegov okus biti još bolji sljedećeg dana, stoga se pobrini da ga pripremiš dovoljno!

Sastojci:

  • 3 srednje velike banane 
  • 3 jaja
  • 60 javorovog sirupa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 250 g (bademovog) brašna
  • 45 g kakaa u prahu
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 85 g nasjeckane tamne čokolade
  • sol

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Obloži posudu za kruh papirom za pečenje. Poprskaj posudu sa sprejem za kuhanje.
  2. U velikoj zdjeli pomiješaj pire od banana, jaja, javorov sirup i ekstrakt vanilije dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Dodaj brašno, kakao u prahu, sodu bikarbonu i sol. Dobro promiješaj, a zatim dodaj čokoladne kapi ili komadiće čokolade.
  3. Ulij tijesto u pripremljenu posudu. Po vrhu pospi dvije žlice nasjeckane čokolade. Peci 50-60 minuta.
  4. Pusti da se ohladi 10 minuta, a zatim kruh izvadi van i prebaci na rešetku za hlađenje. 

U slast!

 

prava poslastica Dobro jutro uz sočne muffine od banana la vie shobaine Guštaj u dvobojnom banana kruhu s neobičnim nadjevom za sladokusce SLATKI VIKEND Neodoljivi banana cheesecake

Posjeti Gastro.hr