Colcannon - krumpiri s kupusom

Fešta u čast irskom zaštitniku Sv. Patriku nezamisliva je bez tradicionalnih delicija poput Colcannona - Jelo od pirea i kupusa ili kelja.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 167

Potrebno vam je

  • 3 kriška slanina suha, masna
  • 900 g krumpir, mladi
  • 4 šalica kupus, kineski
  • 0.75 šalica luk ,crveni
  • 0.30 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • sol
  • papar
  • 2 žlica maslac, neslani

Priprema

  1. Stavite komadiće krumpira veličine 2,5 cm u zdjelu i vode dovoljno da ih prekriva. Dodajte dvije žličice soli i kuhajte 15-18 minuta. Popržite slaninu u tavi na srednjoj vatri. Kad slanina postane smećkasta i pomalo hrskava, premjestite je na papirnati ručnik. Ostavite žlicu masnoće od slanine, a ostalo ocijedite.
  2. U vruću tavu dodajte luk i pirjajte ga oko dvije minute, dok ne pozlati. Dodajte kupus i pirjajte ga oko pet minuta. Posolite i popaprite. Ocijedite krumpir i vratite ga u vrući lonac. Stavite lonac na još vruću ploču (ili, ako rabite plin, na laganu vatru) i napravite pire te dodajte mlijeko te do žličice soli i papra.
  3. Ubacite prženu slaninu, sitno narezani kupus i sjeckani luk. Stavite jelo u posudu za posluživanje, napravite malu udubinu na sredini i ubacite u nju maslac.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr