Genijalno: Čupavci u potpuno drugačijem izdanju!

Thinkstock
Omiljena slastica našeg djetinjstva vratila se u nikad viđenom izdanju!
Vidi originalni članak

Svi veliki ljubitelji čupavaca vjerojatno će se jako obradovati kada vide ovaj recept. Naime, smanjili smo proces pripreme na minimum i biskvit za čupavce upakirali u kalupe za muffine, a od čokolade napravili predivnu čokoladnu kremu.

Jedini sastojak koji vam preostaje odlučiti hoćete li ga staviti ili ne - jest završni sloj kokosa. Jer iskreno, ovi preslatki cupcakesi izgledaju lijepo i bez da su posipani kokosom. No, ako ga volite i upravo taj kokos u koji su čupavci uvaljani vam pričinjava neizmjerno zadovoljstvo kada jedete čupavce - slobodno ga koristite!

 

voćni desert Sočni kolač s dobrim starim jabukama

 

Raskoš u malom Za slatke užitke: Puslice s bademima

 

Ove slatke male kolačiće poslužite kao popodnevni desert, a vjerujemo da ćete oduševiti baš sve ovim malim zaokretom u pripremi svima dobro poznatog kolača.

Sastojci:

  • 200 g oštrog brašna
  • 150 g šećera
  • 125 g maslaca, omekšalog
  • 2 jaja
  • 80 ml mlijeka
  • 2 žličice dr. Oetker ekstrakta vanilije
  • 25 g ribanog kokosa
  • 250 g vrhnja za šlag
  • 200 g tamne čokolade
  • 1 dr. Oetker prašak za pecivo

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Pomiješati brašno, šećer, jaja, maslac, mlijeko, prašak za pecivo, vaniliju, kokos i sve dobro izmiksati - miksati električnim mikserom 5 - 6 minuta, dok smjesa ne postane blijedo žuta i pjenasta
  3. Podijeliti smjesu u 15 kalupa za muffine i peći u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta
  4. Pečene kolačiće izvaditi i ohladiti do kraja
  5. Zagrijati vrhnje za kuhanje pa dodati čokoladu i miješati na najmanjoj vatri dok se čokolada ne rastopi; ostaviti pola sata na sobnoj temperaturi da se ohladi i stisne i premazati pečene kolačiće kremom ili ju istisnuti vrećicom za ukrašavanje
  6. Po želji, posipajte kokosom 

I to je to! Uživajte u tradicionalnim kolačima u jednom novom izdanju s dr. Oetker proizvodima.

Posjeti Gastro.hr