Recepti 04. veljače 2017.

Najkremastiji čokoladni puding koji ste probali

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon što probate ovaj puding - više ništa neće biti isto!

Neopisivo kremast, bogat, pun okusa, ovaj puding je sve što vam treba nakon napornog dana.

Dekadentna krema od najtamnije čokolade, jaja i šećera, pripremljena u pećnici (ali vjerujte nam, nećete požaliti).

Poslužite ju uz malo šlaga i uživajte u najboljem čokoladnom pudingu kojeg ste probali! 

Iako ga zovemo pudingom, ovo zapravo nije onaj tipični puding koji se kuha na vatri (mlijeko + kakao + gustin) već custard ali kod nas nažalost ne postoji riječ koja bi to prevela pa ga prevodimo puding jer neodoljivo podsjeća na  pripremu deserta koji  u Americi i Velikoj Britaniji nazivaju pudingom.

Sastojci:

  • 1 1/2 šalica vrhnja za šlag
  • 1/2  šalice mlijeka
  • 150 g tamne čokolade (60 ili 70 % kakao), nasjeckane
  • 4 žumanjka
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 1/2 žličice ekstrakta od vanilije
  • Prstohvat soli
  • Vruća voda
  • Šlag za posluživanje

Priprema:

  1.  Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva.
  2. Ovu kremu možete peći u vatrostalnim posudicama zapremnine 180 ml ili u jednoj većoj, od 9 x 13 cm; stavite ih u posudu za pečenje
  3. Na vatri zagrijati mlijeko i vrhnje i maknuti s vatre netom prije nego će zakuhati; dodati čokoladu i neprestano miješati dok se sva čokolada ne rastopi
  4. U većoj posudi pomiješati žumanjke, šećer, vaniliju i sol; neprestano miješajući, uliti rastopljenu čokoladu u ovu smjesu
  5. Pripremljenu smjesu podijeliti u namazane posudice (ili jedan veći) i poslagati ih u posudu za pečenje te u nju uliti vruću vodu (do otprilike pola kalupa) i posudice prekriti aluminijskom folijom te staviti peći u zagrijanu pećnicu na 30 minuta
  6. Kada je pečeno, krema bi u sredini još trebala biti malo ljuljuškava
  7. Poslužiti ohlađeno na sobnoj temperaturi (otprilike sat vremena će trebati da se ohladi)
  8. Napravite čvrst snijeg i poslužite na svakoj posudici s kremom žlicu šlaga
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.