Danas ručamo: Hrskava piletina pečena s krušnim mrvicama

Prije pečenja, piletinu obavezno držite u marinadi pola sata
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 401

Potrebno vam je

  • 3 žlica senf
  • 3 žlica javorov sirup
  • 2 žlica maslac od kikirikija
  • 1 mala žlica majčina dušica
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 0.50 mala žlica sol
  • 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 150 g krušne mrvice
  • 2 žlica ulje suncokretovo

Priprema

  1. Pomiješajte senf, maslac od kikirikija, javorov sirup, žličicu ulja, žličicu majčine dušice, sol i papar u velikoj zdjeli. Dodajte piletinu. Ravnomjerno premažite piletinu sastojcima iz zdjele. Prekrijte folijom, stavite u hladnjak i marinirajte najmanje pola sata.
  2. Zagrijte pećnicu na 200°C. Pomiješajte krušne mrvice i ostatak ulja u tanjuru. Obložite meso s jedne strane mješavinom iz tanjura te okrenite meso u pećnici tako da je strana s krušnim mrvicama prema gore. Prema potrebi dodajte još krušnih mrvica. Zapecite u pećnici. Možete poslužiti toplo i hladno.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr