gastro postao
Prije pečenja, piletinu obavezno držite u marinadi pola sata
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 401
Potrebno vam je
- 3 žlica senf
- 3 žlica javorov sirup
- 2 žlica maslac od kikirikija
- 1 mala žlica majčina dušica
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 0.50 mala žlica sol
- 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 150 g krušne mrvice
- 2 žlica ulje suncokretovo
Priprema
- Pomiješajte senf, maslac od kikirikija, javorov sirup, žličicu ulja, žličicu majčine dušice, sol i papar u velikoj zdjeli. Dodajte piletinu. Ravnomjerno premažite piletinu sastojcima iz zdjele. Prekrijte folijom, stavite u hladnjak i marinirajte najmanje pola sata.
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Pomiješajte krušne mrvice i ostatak ulja u tanjuru. Obložite meso s jedne strane mješavinom iz tanjura te okrenite meso u pećnici tako da je strana s krušnim mrvicama prema gore. Prema potrebi dodajte još krušnih mrvica. Zapecite u pećnici. Možete poslužiti toplo i hladno.
Izvor Skuhatćute