Delicija od piletine i riže

Shutterstock
Postoji mnogo kombincija piletine s rižom, a ovo je jedna od najukusnijih
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 560

Potrebno vam je

  • 600 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 200 g riža, polirana (ili brašno )
  • 500 ml pileći temeljac
  • 100 g grašak zeleni (smrznuti)
  • 100 g mrkva, crvena
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 50 g parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Propirjajte luk i češnjak, dodajte rižu i zajedno popecite 2 minute. Podlijte pilećim temeljcem pa dodajte grašak i mrkvu.
  2. Piletinu narežite na manje komade pa ih popecite na maslinovu ulju.
  3. U vatrostalnu posudu prebacite temeljac s rižom i povrćem. Po površini rasporedite pečenu piletinu i prekrijte folijom. Prema želji još začinite. Pecite na 180°c 35 minuta.
  4. Zatim složenac pospite ribanim sirom i zapecite dok se sir ne rastopi, otprilike 10 minuta.
Posjeti Gastro.hr