gastro postao
Postoji mnogo kombincija piletine s rižom, a ovo je jedna od najukusnijih
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 560
Potrebno vam je
- 600 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 200 g riža, polirana (ili brašno )
- 500 ml pileći temeljac
- 100 g grašak zeleni (smrznuti)
- 100 g mrkva, crvena
- 2 žlica ulje maslinovo
- 50 g parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Propirjajte luk i češnjak, dodajte rižu i zajedno popecite 2 minute. Podlijte pilećim temeljcem pa dodajte grašak i mrkvu.
- Piletinu narežite na manje komade pa ih popecite na maslinovu ulju.
- U vatrostalnu posudu prebacite temeljac s rižom i povrćem. Po površini rasporedite pečenu piletinu i prekrijte folijom. Prema želji još začinite. Pecite na 180°c 35 minuta.
- Zatim složenac pospite ribanim sirom i zapecite dok se sir ne rastopi, otprilike 10 minuta.