Domaća pašteta stvorena za ugodna druženja

Thinkstock
Kriške svježeg bageta premažite odličnom purećom paštetom i oduševite goste.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme je pola sata, ali uzmite u obzir da je pašteta puno ukusnija kad se ohladi do kraja. Napravite je večer prije no što je planirate poslužiti, kupite svježi kruh ili ga ispecite i uživajte.

 

Slaže se uz sve! Raskošan maslac od graška voli tost, tjesteninu i meso

 

Sastojci:

  • 450 g purećih jetrica
  • 2 žlice maslaca
  • Žličica mješavine talijanskih začina
  • ½ žličice morske soli
  • ¼ žličice papra
  • 1 dcl suhog bijelog vina
  • 3 žlice kiselog vrhnja ili milerama

Priprema:

  1. Mješavinu začina usitnite u mužaru sa soli. 
  2. Operite jetrica pod mlazom hladne vode i osušite ih kuhinjskim ručnikom. Ugrijte maslac u tavi pa kad se otopi, prepržite jetrica. Dodajte mješavinu začina i papar.
  3. Ulijte bijelo vino i miješajte te uz pomoć kuhače natrgajte jetrica na manje komade. 
  4. Smanjite vatru kad ispari vino i umiješajte kiselo vrhnje. Maknite s vatre kad se zgusne i po potrebi dodatno začinite. Ostavite da se hladi 15 minuta.
  5. Izmiksajte smjesu u blenderu tako da dobijete pastu. Ubacite paštetu u posudu i prekrijte plastičnom folijom pa ostavite u hladnjaku dok se dobro ne ohladi.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr