Domaća pileća pašteta

Iako se pašteta u originalu radi od pilećih jetri donosimo vam jednostavan recept za paštetu od bijelog mesa
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 48

Potrebno vam je

  • 300 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 mala žlica kapari
  • 10 kom masline, crne
  • 0.50 vezica peršin, list
  • 2 grančica majčina dušica
  • ulje maslinovo
  • 3 žlica limunov sok
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica senf

Priprema

  1. Piletinu skuhajte u slanoj vodi. Kad je skuhana ocijedite ju, ali zadržite ½ šalice vode od kuhanja. Pustite pile da se skroz ohladi.
  2. U blender stavite piletinu na komadiće, dodajte sve sastojke i pola šalice vode od kuhanja pilećih prsa. (preporučujem da vodu dodajete malo po malo).
  3. Miksajte sve dok smjesa ne postane kremasta. Ako je potrebno dodajte još soli, papra, limunovog soka i senfa. Testirajte. Umjesto senfa možete dodati majonezu ako vam je draže.
  4. Stavite ju u hladnjak da se ohladi. Ovo je recept za jednu zdjelicu paštete. Ako želite više jednostavno sve duplirajte. Pažljivo s peršinom kako ne bi preuzeo okus. Igrajte se i guštajte!

Izvor Neli Nežić

Posjeti Gastro.hr