gastro postao
Iako se pašteta u originalu radi od pilećih jetri donosimo vam jednostavan recept za paštetu od bijelog mesa
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 48
Potrebno vam je
- 300 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 kom luk ,crveni
- 2 mala žlica kapari
- 10 kom masline, crne
- 0.50 vezica peršin, list
- 2 grančica majčina dušica
- ulje maslinovo
- 3 žlica limunov sok
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica senf
Priprema
- Piletinu skuhajte u slanoj vodi. Kad je skuhana ocijedite ju, ali zadržite ½ šalice vode od kuhanja. Pustite pile da se skroz ohladi.
- U blender stavite piletinu na komadiće, dodajte sve sastojke i pola šalice vode od kuhanja pilećih prsa. (preporučujem da vodu dodajete malo po malo).
- Miksajte sve dok smjesa ne postane kremasta. Ako je potrebno dodajte još soli, papra, limunovog soka i senfa. Testirajte. Umjesto senfa možete dodati majonezu ako vam je draže.
- Stavite ju u hladnjak da se ohladi. Ovo je recept za jednu zdjelicu paštete. Ako želite više jednostavno sve duplirajte. Pažljivo s peršinom kako ne bi preuzeo okus. Igrajte se i guštajte!
Izvor Neli Nežić