Domaći namaz od češnjaka i začinskog bilja

Thinkstock
Ukusan doručak, međuobrok ili večera gotov je u tren. Pomiješajte, namažite i uživajte!
Vidi originalni članak

Tek nekoliko sastojaka bit će vam dovoljno da obični krem ili svježi sir pretvorite u namaz bogat okusima. Osim bazičnih, dodajte začine koji baš vama najbolje odgovaraju i poslužite namaz uz krekere ili tostirani kruh. Sjajno će se složiti i sa svježim povrćem ili pak kakvim mesnim dodacima poput šunke ili kobasica.

Doručak ili večera Kombinacija koja osvaja: Namaz od lososa i hrena

 

Potrebno vam je:

  • 1 pakiranje krem sira 
  • 2 žlice maslaca
  • 1 režanj češnjaka
  • Peršin
  • Vlasac
  • Prstohvat soli

Kako savršeno ispeći češnjak u pećnici i pretvoriti ga u ukusan namaz

 

Priprema:

  1. Najprije nožem pritisnite češnjak kako bi ga pretvorili u pastu.
  2. U blender ubacite sir, omekšali maslac, češnjak, sol i papar.
  3. Dobro pomiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
  4. Dodajte sitno sjeckan peršin i vlasac pa spremite u posudicu ili staklenku.
  5. Spremite u hladnjak na najmanje pola sata.
  6. Poslužite uz krekere ili tost.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr