gastro postao
                                            
                                        
                                    Ove posve drugačije grickalice začinite parmezanom i omiljenim začinima pa navalite na divne, bogate okuse
                                
                                
                                    
                                
                                Prstohvat suhog začinskog bilja učinit će čuda kada su u pitanju ovi hrskavi zalogaji. Cijeloj kombinaciji možete dodati i kakav aromatičan začin poput dimljene mljevene paprike ili pak hrskavi element kao što je sezam. Začinite po svom ukusu, poslužite uz kakav dobar dip i navalite na ove posve drugačije grickalice.
Potrebno vam je:
- 4 čaše vode
 - 2 žličice soli
 - 1 šalica palente
 - 100 g parmezana
 - 2 žličice timijana
 - Prstohvat muškatnog oraščića
 - Sol, papar
 
Priprema:
- Vodu dovedite do vrenja.
 - Posolite je i dodajte muškatni oraščić.
 - Polako dodajte palentu i miješajte.
 - Miješajte cijelo vrijeme dok se palenta kuha, a kada ste dobili željenu gustoću, maknite s vatre.
 - Dodajte parmezan i jednu žličicu timijana, malo papra pa opet dobro pomiješajte.
 - Skuhanu i lagano ohlađenu palentu prebacite na papir za pečenje i rasporedite ju tako da je na svim dijelovima jednake debljine.
 - Preklopite drugim papirom za pečenje pa spremite u hladnjak.
 - Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
 - Odstranite gornji papir za pečenje i narežite je na željene oblike.
 - Pospite ostatkom parmezana i timijana.
 - Pecite dok zalogaji ne poprime zlatnu boju, oko deset minuta.
 
Dobar tek!