Recepti 01. siječnja 2017.

Nešto sasvim novo: Grickalice od palente

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ove posve drugačije grickalice začinite parmezanom i omiljenim začinima pa navalite na divne, bogate okuse

Prstohvat suhog začinskog bilja učinit će čuda kada su u pitanju ovi hrskavi zalogaji. Cijeloj kombinaciji možete dodati i kakav aromatičan začin poput dimljene mljevene paprike ili pak hrskavi element kao što je sezam. Začinite po svom ukusu, poslužite uz kakav dobar dip i navalite na ove posve drugačije grickalice.

Potrebno vam je:

  • 4 čaše vode
  • 2 žličice soli
  • 1 šalica palente
  • 100 g parmezana
  • 2 žličice timijana
  • Prstohvat muškatnog oraščića
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Vodu dovedite do vrenja.
  2. Posolite je i dodajte muškatni oraščić.
  3. Polako dodajte palentu i miješajte.
  4. Miješajte cijelo vrijeme dok se palenta kuha, a kada ste dobili željenu gustoću, maknite s vatre.
  5. Dodajte parmezan i jednu žličicu timijana, malo papra pa opet dobro pomiješajte.
  6. Skuhanu i lagano ohlađenu palentu prebacite na papir za pečenje i rasporedite ju tako da je na svim dijelovima jednake debljine.
  7. Preklopite drugim papirom za pečenje pa spremite u hladnjak. 
  8. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  9. Odstranite gornji papir za pečenje i narežite je na željene oblike.
  10. Pospite ostatkom parmezana i timijana.
  11. Pecite dok zalogaji ne poprime zlatnu boju, oko deset minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.