gastro postao
Ove posve drugačije grickalice začinite parmezanom i omiljenim začinima pa navalite na divne, bogate okuse
Prstohvat suhog začinskog bilja učinit će čuda kada su u pitanju ovi hrskavi zalogaji. Cijeloj kombinaciji možete dodati i kakav aromatičan začin poput dimljene mljevene paprike ili pak hrskavi element kao što je sezam. Začinite po svom ukusu, poslužite uz kakav dobar dip i navalite na ove posve drugačije grickalice.
Potrebno vam je:
- 4 čaše vode
- 2 žličice soli
- 1 šalica palente
- 100 g parmezana
- 2 žličice timijana
- Prstohvat muškatnog oraščića
- Sol, papar
Priprema:
- Vodu dovedite do vrenja.
- Posolite je i dodajte muškatni oraščić.
- Polako dodajte palentu i miješajte.
- Miješajte cijelo vrijeme dok se palenta kuha, a kada ste dobili željenu gustoću, maknite s vatre.
- Dodajte parmezan i jednu žličicu timijana, malo papra pa opet dobro pomiješajte.
- Skuhanu i lagano ohlađenu palentu prebacite na papir za pečenje i rasporedite ju tako da je na svim dijelovima jednake debljine.
- Preklopite drugim papirom za pečenje pa spremite u hladnjak.
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- Odstranite gornji papir za pečenje i narežite je na željene oblike.
- Pospite ostatkom parmezana i timijana.
- Pecite dok zalogaji ne poprime zlatnu boju, oko deset minuta.
Dobar tek!