Donosimo četiri jela za najveće ljubitelje sira

SHUTTERSTOCK Tjestenina sa sirom
Topli, kremasti, utješni obroci sa hrpom sira oduševit će sve istinske ljubitelje sireva
Vidi originalni članak

Bogati umak od sira, mozzarella koja se razvlači i sloj zapečenog parmezana... Zvuči fantastično, zar ne? Za najveće ljubitelje sireva, odlučili smo pripremiti četiri neodoljiva recepta. Priprema ti neće oduzeti puno vremena, a okus će te garantirano oduševiti! Uživaj! 

Zapečeni krumpir sa sirom

Ako ti je dosadilo kuhanje krumpira na uvijek isti način, isprobaj zapečeni krumpir sa sirom, po receptu chefa Jamieja Olivera. Bogati umak s cheddarom ovom krumpiru daje posebnu aromu i okus. Možeš ga poslužiti kao prilog uz različita mesna jela ili ga jesti samostalno uz zdjelu salate. Priprema je jednostavna, a okus će te osvojiti na prvi zalogaj! 

 

Za ljubitelje cheddar sira! Zapečeni krumpir sa sirom po receptu Jamieja Olivera

 

Makaroni sa sirom

Ako do sada nisi probala napraviti klasičnu verziju  mac & cheesea, danas je najbolji dan za to. Makaroni u kremastom i toplom umaku od sira verzija obrok su s kojim će svi biti zadovoljni. Osim što će te oduševiti s okusom, ovo jelo veoma je jednostavno napraviti, a za njega ti je potrebno svega nekoliko namirnica. Dobar tek!

 

Mac and Cheese Makaroni sa sirom - comfort food za svaki dan

 

Zapečeni njoki s keljom i dvije vrste sira

Za ručak posluži kremaste zapečene njoke s keljom i dvije vrste sira! Ovim ćeš jelom nahraniti cijelu obitelj za relativno malo novaca, bez puno truda i utrošenog vremena. Što je najbolje, uživat ćeš u rastezanju sira, mirisu limuna , teksturi kelja i boriti se za njoke koje su se zapekle i postale hrskave.

 

DOBAR TEK! Slasna kombinacija njoka, kelja i dvije vrste sira

 

Cvjetača u kremastom umaku od dvije vrste sira

Nisu samo makaroni sa sirom hrana za utjehu! Kao adekvatna alternativa može poslužiti i cvjetača. Rezuckanje, kuhanje i miješanje će ti oduzeti 20-ak minuta, što je gotovo zanemarivo, a količina je dovoljna za četiri osobe. Gotovo jelo možeš dodatno posuti sirom i nakratko ubaciti u pećnicu kako bi se stvorio onaj fini hrskavi pokrov, ali to nije obaveza. Dobar tek!

 

mali gušti Cvjetača u kremastom umaku od cheddara i mozzarelle

Posjeti Gastro.hr