Dunavski valovi u novom ruhu - sjećate li se ove genijalne slastice?

Stockfood
Dunavske valove obožavamo od kada smo ih kao klinci prvi put isprobali u bakinoj kuhinji. Danas vam donosimo verziju gdje Dunavski valovi postaju torta koja će u jednakoj mjeri oduševiti kako one starije, tako i mlađe generacije.
Vidi originalni članak

Ono što kod ove torte posebno obožavamo jest jednostavnost pripreme. Sve što trebate jest pripremiti crno bijeli biskvit poput onog za zebra kolač, dodati višnje iz kompota, a zatim sve to sastaviti pomoću brze kreme od pudinga.

 

Mama drama Piramida s višnjama - brza i slasna lisnata slastica

 

Preostaje još samo ukrasiti tortu, a odabir je samo na vama. Čokolada ili šlag, zapravo nije ni važno, torta će ionako nestati u trenu.

 

Brzo i fino! Crumble s višnjama - najbrža i najslađa slastica svibnja

 

Za biskvit će vam trebati:

  • 1200 g višanja
  • 5 jaja
  • 10 g vanilin šećera
  • 350 g pšeničnog brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 2 žlice tamnog ruma

Za kremu:

  • 10 g pudinga od vanilije
  • 500 ml mlijeka
  • 4 žlice šećera
  • 200 g maslaca
  • 2 žlice likera po želji

Postupak pripreme:

  1. Odvojite žumanjke i bjelanjke za biskvit.
  2. Pjenasto izmiješajte maslac, 150 g šećera, vanilin šećer i žumanjke. Izmiješajte brašno s praškom za pecivo pa ih umiješajte u masu. 
  3. Posolite bjelanjke i istucite snijeg pa ga špatulom laganim pokretima umiješajte u smjesu.
  4. Smjesu podijelite na dva dijela. U jedan dodajte preostali šećer, kakao i rum. Obje dobivene smjese podijelite na još dva dijela.
  5. Tamni dio smjese stavite na svijetli pa ga poravnajte. Postupak ponovite i s drugim biskvitom. Trebali biste dobiti dva biskvita s crno bijelim šarama i višnjama.
  6. Ravnomjerno razdijelite višnje iz kompota po površini te pecite biskvit 40-ak minuta na 180°c. Ostavite ga da se ohladi.
  7. Za kremu izmiješajte prašak za puding sa 100 ml mlijeka i šećerom. Zakuhajte preostalo mlijeko te umiješajte mješavinu s pudingom. 
  8. Kad se skuha, puding protisnite kroz cjedilo. 
  9. Mikserom izmiješajte maslac da nastane bijela masa. Potom umiješajte puding i liker.
  10. Na dno tanjura stavite jedan biskvit, premažite ga kremom i dodajte još višanja iz kompota. Dodajte drugi biskvit i ponovite postupak.
  11. Na kraju tortu možete prekriti čokoladom ili šlagom, posipati kakaom u prahu ili strugotinama čokolade ili jednostavno višnjama.

Dobar tek!
 

Posjeti Gastro.hr