Kolumne 6491 prikaza 22. svibnja 2019.

Piramida s višnjama - brza i slasna lisnata slastica

Nevena Josipović
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedan od kremastijih kolača kojeg mnogi vole. Spoj višanja, vanilije i lisnatog tijesta. Okusom sličan krempiti.

Njegova jednostavna priprema i sam okus je ono što će vas oduševiti. Jedino na što morate obratiti pozornost je lisnato tijesto, tj. da vam se prilikom pečenja ne odlijepi pa da višnje ne "izađu" van.

 

Možda vas zanima... Starinska savijača s jabukama - od tijesta do sočnog nadjeva Kolumne

 

U ovom kolaču uživat će sve generacije stoga je idealan za proslave, rođendane i razna zbivanja. U nastavku otkrijte recept i okušajte se u njegovoj izradi. 

 

Možda vas zanima... Domaći kroasani - jedini recept koji će vam trebati Kolumne

 

U nastavku potražite recept, a za još slasnih ideja naše nove kolumnistice Nevene, posjetite blog Mama Drama ili istoimeni Instagram profil i Facebook stranicu.

 

Možda vas zanima... Mileram kocke - brze, jednostavne, neodoljive Kolumne

 

 | Author: Nevena Josipović Nevena Josipović

Potrebno vam je:

  • 1 omot lisnatog tijesta (50 dag)
  • 2 kompota od višanja (potrebno 50 dag višanja)
  • Krema
  • 8 dcl mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 1 vanilin šećer
  • 15 dag šećera
  • 15 dag maslaca
  • 5 dcl slatkog vrhnja za šlag

Postupak pripreme:

  1. Lisnato tijesto izvadite iz zamrzivača te pustite da se otopi. U pakiranju dobijete dva komada, stoga od svakog trebate dobiti 5 trakica, približno da jedna trakica bude 5 cm širine i 15 do 20 cm dužine. Stoga svaki komad razvaljajte cca 20×20.
  2. Izrežite trakice i na svaku poredajte višnje. Svaki rub trakice premažite s malo vode, te svaku trakicu zarolajte da vam višnje budu unutar tijesta tj omotane tijestom. Trakice posložite na lim obložen papirom za pečenje te stavite peći na 200°C, dok tijesto ne dobije zlatnu boju.
  3. Za kremu, odvadite malo mlijeka sa strane i umutite puding. Ostatak mlijeka stavite zakuhati zajedno sa šećerom i vanilin šećerom.
  4. Kada mlijeko provrije dodajte puding i miješajte da vam se ne stvore grudice. Miješajte barem 4 – 5 minuta. Maknite s vatre i pustite da se krema ohladi. Moj savjet je da ju prekrijete prozirnom folijom da se ne stvori korica. Foliju stavite direktno na površinu kreme, ne na vrh posude.
  5. Maslac sobne temperature izmiksajte te ga dodajte u ohlađenu kremu.
  6. Kremu još jednom dobro izmiksajte.
  7. Na podlogu stavite 4 trakice s višnjama, premažite ih s kremom. Zatim stavite tri trakice i opet ih premažite s kremom. Nastavite niz tako da stavite dvije trakice pa premažite s kremom i za kraj stavite jednu trakicu i cijelu piramidu premažite ostatkom kreme.
  8. Za sam kraj izmiksajte slatko vrhnje u šlag i premažite cijeli kolač.
  9. Moja preporuka je da kolač odstoji cijelu noć u hladnjaku.

Dobar tek!

 | Author: Nevena Josipović Nevena Josipović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.