Recepti 05. lipnja 2019.

Dunavski valovi u novom ruhu - sjećate li se ove genijalne slastice?

foto: Stockfood

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Dunavske valove obožavamo od kada smo ih kao klinci prvi put isprobali u bakinoj kuhinji. Danas vam donosimo verziju gdje Dunavski valovi postaju torta koja će u jednakoj mjeri oduševiti kako one starije, tako i mlađe generacije.

Ono što kod ove torte posebno obožavamo jest jednostavnost pripreme. Sve što trebate jest pripremiti crno bijeli biskvit poput onog za zebra kolač, dodati višnje iz kompota, a zatim sve to sastaviti pomoću brze kreme od pudinga.

 

Možda vas zanima... Piramida s višnjama - brza i slasna lisnata slastica Kolumne

 

Preostaje još samo ukrasiti tortu, a odabir je samo na vama. Čokolada ili šlag, zapravo nije ni važno, torta će ionako nestati u trenu.

 

Možda vas zanima... Crumble s višnjama - najbrža i najslađa slastica svibnja Kolumne

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Za biskvit će vam trebati:

  • 1200 g višanja
  • 5 jaja
  • 10 g vanilin šećera
  • 350 g pšeničnog brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 2 žlice tamnog ruma

Za kremu:

  • 10 g pudinga od vanilije
  • 500 ml mlijeka
  • 4 žlice šećera
  • 200 g maslaca
  • 2 žlice likera po želji

Postupak pripreme:

  1. Odvojite žumanjke i bjelanjke za biskvit.
  2. Pjenasto izmiješajte maslac, 150 g šećera, vanilin šećer i žumanjke. Izmiješajte brašno s praškom za pecivo pa ih umiješajte u masu. 
  3. Posolite bjelanjke i istucite snijeg pa ga špatulom laganim pokretima umiješajte u smjesu.
  4. Smjesu podijelite na dva dijela. U jedan dodajte preostali šećer, kakao i rum. Obje dobivene smjese podijelite na još dva dijela.
  5. Tamni dio smjese stavite na svijetli pa ga poravnajte. Postupak ponovite i s drugim biskvitom. Trebali biste dobiti dva biskvita s crno bijelim šarama i višnjama.
  6. Ravnomjerno razdijelite višnje iz kompota po površini te pecite biskvit 40-ak minuta na 180°c. Ostavite ga da se ohladi.
  7. Za kremu izmiješajte prašak za puding sa 100 ml mlijeka i šećerom. Zakuhajte preostalo mlijeko te umiješajte mješavinu s pudingom. 
  8. Kad se skuha, puding protisnite kroz cjedilo. 
  9. Mikserom izmiješajte maslac da nastane bijela masa. Potom umiješajte puding i liker.
  10. Na dno tanjura stavite jedan biskvit, premažite ga kremom i dodajte još višanja iz kompota. Dodajte drugi biskvit i ponovite postupak.
  11. Na kraju tortu možete prekriti čokoladom ili šlagom, posipati kakaom u prahu ili strugotinama čokolade ili jednostavno višnjama.

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.