Recepti Desert 23. lipnja 2024.

Dunavski valovi u novom ruhu - ovaj put kao torta!

Desert
31 MIN
40 MIN
12
SREDNJE
Dunavski valovi u obliku torte
Dunavski valovi u obliku torte
foto: Stockfood
Dunavske valove obožavamo od kada smo ih kao klinci prvi put isprobali u bakinoj kuhinji. Danas ti zato donosimo verziju gdje Dunavski valovi postaju torta koja će u jednakoj mjeri oduševiti kako one starije, tako i mlađe generacije...

Ono što kod ove torte posebno obožavamo jest jednostavnost pripreme. Sve što trebaš jest pripremiti crno bijeli biskvit poput onog za zebra kolač, dodati višnje iz kompota, a zatim sve to sastaviti pomoću brze kreme od pudinga.

Preostaje još samo ukrasiti tortu, a odabir je samo na tebi. Čokolada ili šlag, ili pak kombinacija, zapravo nije ni važno, torta će ionako nestati u trenu.

Dunavski valovi Možda vas zanima... Dunavski valovi – slatke delicije iz tradicije Recepti

 | Author: Stockfood Torta Dunavski valovi foto: Stockfood

Ne gasi ekran dok kuham

Torta Dunavski valovi
31 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Višnje iz kompota 1200 g
  • Jaje 5 kom
  • Vanilin šećer 10 g
  • Oštro brašno 350 g
  • Prašak za pecivo 10 g
  • Kakao prah 2 žlica
  • Rum 2 žlica
  • Prašak za puding od vanilije 2 kom
  • Mlijeko 500 ml
  • Šećer 4 žlica
  • Maslac 200 g
  • Liker od višanja 2 žlica
Postupak
  1. Odvoji žumanjke i bjelanjke za biskvit.


  2. Pjenasto izmiješaj maslac, 150 g šećera, vanilin šećer i žumanjke. Izmiješaj brašno s praškom za pecivo pa ih umiješaj u masu. 


  3. Posoli bjelanjke i istuci snijeg pa ga špatulom laganim pokretima umiješaj u smjesu.


  4. Smjesu podijeli na dva dijela. U jedan dio dodaj preostali šećer, kakao i rum. Obje dobivene smjese podijeli na još dva dijela.


  5. Tamni dio smjese stavi na svijetli pa ga poravnaj. Postupak ponov i s drugim biskvitom. Trebaš dobiti 2 biskvita s crno bijelim šarama i višnjama.


  6. Ravnomjerno razdijeli višnje iz kompota po površini te peci biskvit 40-ak minuta na 180°C. Ostavi ga da se ohladi.


  7. Za kremu izmiješaj prašak za puding sa 100 ml mlijeka i šećerom. Zakuhaj preostalo mlijeko te umiješaj mješavinu s pudingom. 


  8. Kad se skuha, puding protisni kroz cjedilo. 


  9. Mikserom izmiješaj maslac da nastane bijela masa. Potom umiješaj puding i liker.


  10. Na dno tanjura stavi jedan biskvit, premaži ga kremom i dodaj još višanja iz kompota. Dodaj drugi biskvit i ponovi postupak.


  11. Na kraju tortu možeš prekriti čokoladom ili šlagom, posipati kakaom u prahu ili strugotinama čokolade ili jednostavno višnjama iz kompota. Ili sve navedeno...



Isprobaj i ove fine slastice u kojima su višnje glavne zvijezde... Možda vas zanima... Sočan i osvježavajuć: Preokrenuti kolač od višnje Recepti Možda vas zanima... Crumble s višnjama - najbrža i najslađa slastica svibnja Kolumne Piramida s višnjama Možda vas zanima... Jednostavno fino: Piramida s višnjama Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:47 27. Lipanj 2024.

    ma ovo je super torta