Recept za Feta Pastu odavno smo usvojili, a sada joj dodajemo slasni losos, i donosimo provjeren recept...
Svi se sjećamo kako smo prije nekoliko godina svi pripremali Feta Pastu, viralni hit s TikToka, i jedan od najjednostavnijih recepata za pripremu tjestenine. I bila je fina, i još uvijek je rado jedemo.
Ali sada je Feta Pasta dobila svoju novu, obogaćenu verziju - Salmon Feta Pasta je 'obična' Feta Pasta s dodatkom lososa. A tko ne voli losos?!
Kao i svaki put, mi smo u kreiranju recepata apsolutno za demokraciju, i bit će nam drago ako nam pošalješ vlastitu verziju ovog jela. A ovo su neki naši prijedlozi i slasne ideje za nove inačice Feta Paste:
File lososa - zamijeni pilećim fileom, škampima ili konzerviranom tunom
Feta sir - upotrijebi kozji sir, ricottu ili krem sir
Cherry rajčice - zamijeni ih drugim vrstama rajčice, sušenim rajčicama ili pečenim crvenim paprikama
Češnjak u prahu - koristi svježe nasjeckani češnjak ili luk u prahu
Dimljena paprika - probaj 'običnu' mljevenu papriku ili čili u prahu
Maslinovo ulje - može se zamijeniti uljem od avokada ili rastopljenim maslacem
Svježi peršin - zamijeni bosiljkom, korijanderom ili koprom
Penne - upotrijebi bilo koju kratku tjesteninu poput fusilla, rigatona ili farfalla
Penne
foto: Curated Lifestyle/Unsplash
Način pripreme je isti - sve ide zajedno u pećnicu
Način pripreme je isti: svi sastojci za umak pomiješaju se u plehu i ispeku u pećnici, zgnječe se i promiješaju te im se potom doda kuhana tjestenina te se eventualno sve dodatno začini. Jednostavnije doista ne može, a ni slasnije...
U nastavku donosimo recept - ova Salmon Feta Pasta, nakon što je isprobaš, postat će novo jelo na tvom stalnom jelovniku. Garantiramo!
Salmon Feta Pasta
foto: Maja's Recipes/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Salmon Feta Pasta
5 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
3
porcija
SREDNJE
Sastojci
Losos - filet
1
kom
Feta sir
250
g
Cherry rajčice
1,50
šalica
Sol
1
žličica
Svježe mljeveni crni papar
0,50
žličica
Češnjak u prahu
1
žličica
Dimljena paprika
1
žličica
Maslinovo ulje
3
žlica
Listići sušenog peršina
2
žlica
Penne
250
g
Postupak
Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva. U manji pleh, koji je dobor namašćen, stavi filet lososa, feat sir i cherry rajčice. Dodaj solil papra i maslinovog ulja.
Peci 15-20 minuta, dok se losos ne krene raspadati na dodir, a cherry rajčice se lijepo ne zapeku.
U međuvremenu skuhaj penne da budu al dente, prema uputama na pakiranju.
Pomoću viliceili gnjačilice za krumpir zgnječi losos, rajčice i feta sir. Umiješaj začine, maslinovo ulje i nasjeckane listiće peršina - trebaš dobiti kremastu smjesu.
Pomiješaj tjesteninu i umak. posoli i popapri prema ukusu. Po želji dodaj još maslinova ulja, a ako je umak pregust dodaj mu vode od kuhanja tjesteninu koliko je potrebno.
Dobar tek!
Eventualne ostatke Salmon Feta Paste pohrani u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku 2–3 dana. Za podgrijavanje, lagano zagrij jelo u tavi na slaboj vatri, po potrebi dodajući malo vode ili maslinovog ulja. Za zamrzavanje, spremi u posudu prikladnu za zamrzavanje i čuvaj do 2 mjeseca. Odmrzni u hladnjaku preko noći i podgrij prema uputama.
isprobaj i ove viralne recepte, ne znamo koji nam je ukusniji!