Recepti 23. ožujka 2017.

Sočan i osvježavajuć: Preokrenuti kolač od višnje

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzi preokrenuti kolač možete pripremiti u baš svako doba godine jer koristi višnje iz kompota i jednostavne namirnice koje zasigurno već imate kod kuće

Posve drugačiji, a opet tako poznat kolač od višanja priprema se bez muke da bi zatim dao najsočnije rezultate. Višnje je najprije potrebno zapeći kako bi se fino karamelizirale sa šećerom i limunovim sokom. Smjesa za biskvit dodaje se karameliziranom voću pa se zatim sjedinjuju na najljepši mogući način.

U pripremi možete koristiti i svježe ili smrznute višnje, ovisno o mogućnostima. Konačan rezultat bit će isti - sočan, sladak i osvježavajuć kolač kojem je tako teško odoljeti. 
 

 | Author: Thinkstock Thinkstock


Potrebno vam je:

  • 120 g maslaca
  • 1 staklenka kompota od višanja
  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice limunovog soka
  • 250 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 3 jaja
  • 2 šalice jogurta ili vrhnja
  • Korica jednog limuna

Priprema:

  1. Pećnicu upalite na 200 stupnjeva pa sa žlicom maslaca premažite kalup.
  2. U posudi pomiješajte staklenku kompota od višanja, žlicu šećera i dvije žlice limunovog soka.
  3. Kombinaciji dodajte i dvije žlice otopljenog maslaca pa ubacite na dno kalupa.
  4. Stavite u pećnicu i pustite da se peče oko pola sata, dok se višnje ne karameliziraju i počnu se stvarati mjehurići.
  5. U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, ostatak šećera, a zatim u sredini napravite rupu i dodajte razmućena jaja, jogurt ili vrhnje, koricu jednog limuna i ostatak otopljenog maslaca.
  6. Dobro povežite sastojke kako se ne bi pojavile grudice pa prebacite smjesu na višnje koje su se prethodno ispekle.
  7. Prebacite u pećnicu i pustite da se peče oko 45 minuta.
  8. Preokrenite i izvadite iz kalupa.
  9. Prije posluživanja ohladite barem desetak minuta.

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.