Špajza 06. ožujka 2017.

Sve divne slastice s voćem

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iako često posežemo za čokoladom kada pripremamo kolače, voće je uvijek pravi as u rukavu za dobar desert!

Ako ste ljubitelj voća, onda ga vjerojatno volite i u kolačima. Postoji gotovo bezbroj načina kako uklopiti voće u slastice, a mi smo pronašli one najbolje.

Za one koji više vole hrskave slastice, ali opet sočne i nadjevene nečim, predlažemo da isprobate galette.  To je poseban način pripreme pite s voćem (ili bilo kojim drugim sastojkom), ali bez gornjeg dijela. Galette je pita koja ima koricu samo na rubovima, od otprilike 4 - 5 cm, tako da se srednji dio (nadjev) vidi, ali i lijepo zapeče. Nama najdraži galette je naravno onaj voćni,a što može biti bolje od jabuka i brusnica!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Volite li više malo sočnije kolače, ali opet prekrivene nečim hrskavim, onda su za vas definitivno štrudle. U štrudle također možete staviti bilo koji nadjev, ali ipak je najbolji onaj voćni. Nama se posebno sviđaju štrudla s višnjama i s jabukama

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Ljubitelji klasičnih kolača s voćem, onih gdje imate biskvit, voće, kremu i šlag, sigurno će obožavati kolač poput ovog kolača s jabukamaNo, umjesto jabuka možete staviti primjerice i ananas (svježi ili iz konzerve), skuhate puding sa sokom od ananasa, ukrasite šlagom i dobili ste savršeni voćni kolač koji neodoljivo podsjeća na ljeto.

Ananas | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Osim već spomenutog galette-a, s voćem možete pripremati i slasne pite tijekom cijele godine. Najdraže su nam one s nekim sočnim voćem -poput jabuka, krušaka, šljiva. Jednostavne su za pripremu, a gotovo svi vole voćne pite!

Pita | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sličan piti, ali s malo hrskavijim gornjim dijelom, popularni je crumbleOvdje tek ima bezbroj kombinacija! Možete ga napraviti s jabukama, trešnjama, višnjama, dunjama, jagodama - ma čime god vam padne na pamet! Samo neka je voćno i sočno!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Iako nisu tradicionalni kolači -jer se ne peku nego kuhaju, knedle su nam ipak jedna vrlo draga slastica sa svježim voćem ili s pekmezom od voća! Kada je sezona zrelih i mirisnih marelica i šljiva, najbolje je vrijeme za pripremu domaćih mekih knedli! Uvijek ih možete napraviti više pa pospremiti za zimu - jer knedle uvijek dobro dođu!

knedle | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

I za kraj, kraljica slastica, deserata i obiteljskih okupljanja - torta! Naravno, voćna torta! Ovu predivnu, slojevitu slasticu možete raditi s vašim omiljenim voćem, ali svakako predlažemo neko mekše i sočnije - poput malina, jagoda, banana, naranči, borovnica... Ideja je mnogo, kao i voća, zato preostaje vam samo nabaviti svoje omiljeno voće i iskoristiti ga na neki od predloženih načina. 

Sigurni smo da ćete uživati u mirisima i okusima voća!

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.