Recepti 15. veljače 2017.

Čarobne višnje u lisnatom tijestu

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivo dobar i mirisan desert koji ćete obožavati!

Višnje u desertima su uvijek dobar izbor. Još kada ih pomiješate sa šećerom, cimetom i lisnatim tijestom, dobit ćete sjajan desert koji je gotov dok ste rekli višnja!

Ako više volite puniji okus ovakvih kolača, možete napraviti malo grisa pa ga dodati u nadjev s višnjama.

Kada je gotov, kolač ohladite i posipajte šećerom u prahu.

Poslužite uz popodnevni čaj ili kavu i uživajte u savršenom desertu koji miriše na ljeto!

Sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 400 g višanja
  • 200 g smeđeg šećera (ili manje ako su višnje slatke)
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica cimeta
  • Šećer u prahu za posipavanje

Priprema:

  1. Podijelite tijesto na dva komada i razvucite ga na veličinu 30 x 40 cm
  2. Višnje pomiješati sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom (ako ima previše soka, malo ga ocijedite ili izvadite žlicom iz posude gdje ste miješali višnje jer će curiti iz tijesta, a sok možete pomiješati s vodom i popiti)
  3. Na razvučeno tijesto ravnomjerno rasporedite nadjev i zarolajte tijesto od jednog kraja prema drugom, pazeći da rubovi ostanu spojeni (nadjev rasporedite tako da oko 2 cm ruba tijesta ostane prazno) kako nadjev ne bi curio
  4. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  5. Pripremljeno zarolano tijesto s nadjevom stavite na lim obložen papirom za pečenje i stavite peći u zagrijanu pećnicu 
  6. Peći otprilike 40 minuta, odnosno, dok tijesto ne udvostruči veličinu i dobije lijepu zlatnu boju
  7. Kada je pečeno, izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa posipati šećerom u prahu
  8. Poslužiti uz biljni čaj
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.