gastro postao
Neodoljivo dobar i mirisan desert koji ćete obožavati!
Višnje u desertima su uvijek dobar izbor. Još kada ih pomiješate sa šećerom, cimetom i lisnatim tijestom, dobit ćete sjajan desert koji je gotov dok ste rekli višnja!
Ako više volite puniji okus ovakvih kolača, možete napraviti malo grisa pa ga dodati u nadjev s višnjama.
Kada je gotov, kolač ohladite i posipajte šećerom u prahu.
Poslužite uz popodnevni čaj ili kavu i uživajte u savršenom desertu koji miriše na ljeto!
Sastojci:
- 500 g lisnatog tijesta
- 400 g višanja
- 200 g smeđeg šećera (ili manje ako su višnje slatke)
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica cimeta
- Šećer u prahu za posipavanje
Priprema:
- Podijelite tijesto na dva komada i razvucite ga na veličinu 30 x 40 cm
- Višnje pomiješati sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom (ako ima previše soka, malo ga ocijedite ili izvadite žlicom iz posude gdje ste miješali višnje jer će curiti iz tijesta, a sok možete pomiješati s vodom i popiti)
- Na razvučeno tijesto ravnomjerno rasporedite nadjev i zarolajte tijesto od jednog kraja prema drugom, pazeći da rubovi ostanu spojeni (nadjev rasporedite tako da oko 2 cm ruba tijesta ostane prazno) kako nadjev ne bi curio
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- Pripremljeno zarolano tijesto s nadjevom stavite na lim obložen papirom za pečenje i stavite peći u zagrijanu pećnicu
- Peći otprilike 40 minuta, odnosno, dok tijesto ne udvostruči veličinu i dobije lijepu zlatnu boju
- Kada je pečeno, izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa posipati šećerom u prahu
- Poslužiti uz biljni čaj