Dva svijeta: Tart od jagoda i timijana

Thinkstock
Spojite začinsko bilje i slatke jagode pa ih upakirajte u slasnu proljetnu pitu...
Vidi originalni članak

Timijan i jagode na divan će se način upotpuniti i dati neke sasvim nove arome klasičnoj piti od jagoda. Neobična kombinacija priprema se zbilja jednostavno, a na sjajan će vam način otkriti okuse kojih se sami možda ne biste dosjetili.

Slastici možete dodati i malo mente ili pak tijesto umjesto mlijekom premazati jajima i slatkim vrhnjem, a zatim posipati šećerom za hrskaviji i slađi doživljaj.

Recept za prhko tijesto potražite među našim receptima.
 

Mali gastro trikovi Otkrili smo tajnu savršenog prhkog tijesta


Potrebno vam je:

  • Prhko tijesto
  • 500 g jagoda
  • 2 žličice limunove korice
  • 2 grančice svježeg timijana
  • 2 žlice meda
  • Pola šalice mljevenih badema ili lješnjaka
  • Mlijeko

Priprema:

  1. Jagode nasjeckajte pa ih začinite limunom, timijanom i medom.
  2. Dobro povežite i pustite da stoje desetak minuta.
  3. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  4. Na papir za pečenje stavite tijesto pa sredinu napunite jagodama i začinima.
  5. Krajevima tijesta zatvorite sredinu kako nadjev ne bi iscurio, a zatim ga premažite mlijekom.
  6. Pecite oko pola sata ili dok tijesto postane fino, hrskavo, a zadnjih desetak minuta pitu pospite mljevenim bademima ili lješnjacima i vratite u pećnicu.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr