Džem od šljiva

Recept za pripremu ukusnog domaćeg džema
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 396

Potrebno vam je

  • 2000 g šljiva
  • 800 g šećer, kristal
  • 1 prstohvat klinčići
  • 1 kom štapić cimeta

Priprema

  1. Iz šljiva (plavih) izvaditi koštice, posuti ih šećerom i dobro izmiješati. Pustiti smjesu da odstoji jedan sat.
  2. Nakon toga, stavite smjesu da se kuha i stalno miješajte, dodajte klinčić i štapiće cimeta koje treba izvaditi kada je džem kuhan.
  3. Kuhajte dok ne dobijete jednoličnu masu (približno 1-2 sata) i ulijte u sterilizirane staklenke koje treba dobro zatvoriti.
Posjeti Gastro.hr