Ekleri s domaćim pudingom od bijele čokolade

Thinkstock
Ako vam se puding čini kao prejednostavan desert, kombinirajte ga s kuhanim tijestom i dobit ćete predivnu varijaciju na temu...
Vidi originalni članak

Domaći puding od bijele čokolade poslastica je sam po sebi, no kada mu dodate fino, hrskavo tijesto, ovaj desert postat će fantastičan desert kojem je teško odoljeti.

 

Francuska nadohvat ruke: Eclairs s karamelom

 

Ovoj kombinaciji možete dodati i pola žličice ribane tonke ili nekog drugog, aromatičnog začina. 

 

Nježni francuski ekleri s ljetnom kremom od marelica i smokvama

 

Za pripremu tijesta trebat će vam:

  • 100 g pšeničnog brašna
  • 4 jaja
  • 100 g maslaca

Za pripremu pudinga trebat će vam:

  • 4 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 5 dl mlijeka
  • Pola žličice vanilije
  • 150 g bijela čokolada

Priprema:

  1. Zakuhajte 2,5 dl vode s maslacem.
  2. Dodajte brašno i prstohvat soli te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. Na laganoj vatri miješajte dok se masa ne počne odljepljivati od stranica lonca.
  4. Maknite ga s vatre i postupno umiješajte jaja.
  5. Smjesom napunite slastičarsku vrećicu.
  6. Prekrijte lim papirom za pečenje.
  7. Tijesto istiskujte u prutiće duge sedam cm s dovoljno razmaka.
  8. Poprskajte ih vodom i pecite 20-30 minuta na 200°c.
  9. Temeraturu smanjite na 150°C i pecite još desetak min dok tijesto ne požuti.
  10. Ohladite ga i prerežite po dužini s jedne strane, ali ne do kraja.
  11. Žumanjke i 1/3 šećera pjenasto umutite te dodajte brašno.
  12. Preostali šećer i mlijeko stavite neka zavriju.
  13. Miješajući, ulijte vrelo mlijeko u žumanjke, dodajte vaniliju i ponovno stavite na vatru.
  14. Neka zavrije pa kuhajte još dvije minute.
  15. U smjesu stavite naribanu bijelu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne rastopi.
  16. Pokrijte i ostavite krem-puding da se ohladi.Kad maknete sirovo tijesto za eklere s vatre, trebate dobiti ljepljivu smjesu koja kapa.
  17. Za pečenja ekleri se povećaju pa ostavite razmaka između njih.
  18. Pečene i ohlađene prerežite ih po dužini do tri četvrtine tako da se polovice ne razdvoje.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr