Enchilladas s piletinom

Uživajte u ovom klasičnom primjerku meksičke kuhinje
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 838

Enchilladas

  • 50 g maslac, slani
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 kom paprika, zelena
  • 2 kom feferon
  • 1 kom pile (bijelo meso bez kosti)
  • 3 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 žlica čili u prahu
  • 200 g gouda punomasni
  • 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • 0.50 l pileći temeljac
  • 0.50 mala žlica kumin, mljeveni
  • 0.50 mala žlica korijander

Tortilje

  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 3 žlica mast svinjska, nesoljena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 mala žlica sol
  • 0.50 šalica voda

Priprema

  1. Na žlici maslaca pirjajte luk i papriku. Kad luk postane proziran preselite sve u zdjelu. Dodajte piletinu i feferone.
  2. Na tavicu stavite ostatak maslaca, dodajte brašno, mljeveni korijander, čili i kumin, pa umiješajte juhu. Kad zakuha, maknite s vatre i umiješajte vrhnje i pola sira.
  3. Svaku tortilu umočite u vrući umak da omekša, u sredinu stavite žlicu piletine i zamotajte kao palačinku.
  4. Tako priređene tortile složite u lim, prelijte preko njih ostatak umaka, posipajte sirom i pecite u pećnici dvadesetak minuta.
  5. Priprema tortilja: u brašno umiješajte sol, prstima izmiješajte masnoću tako da s brašnom oblikuje sitne mrvice. Postupno dodajte vodu tako da se sve brašno poveže.
  6. Podijelite smjesu na 12 dijelova. Svaki valjajte u krug i pecite na nenamašćenoj vreloj tavi s jedne (2 minute) i druge (1 minutu) strane.

Izvor Centar-zdravlja.net

Posjeti Gastro.hr