gastro postao
Uživajte u ovom klasičnom primjerku meksičke kuhinje
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 838
Enchilladas
- 50 g maslac, slani
- 2 kom luk ,crveni
- 2 kom paprika, zelena
- 2 kom feferon
- 1 kom pile (bijelo meso bez kosti)
- 3 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 žlica čili u prahu
- 200 g gouda punomasni
- 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 0.50 l pileći temeljac
- 0.50 mala žlica kumin, mljeveni
- 0.50 mala žlica korijander
Tortilje
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 3 žlica mast svinjska, nesoljena
- 1 kom luk ,crveni
- 1 mala žlica sol
- 0.50 šalica voda
Priprema
- Na žlici maslaca pirjajte luk i papriku. Kad luk postane proziran preselite sve u zdjelu. Dodajte piletinu i feferone.
- Na tavicu stavite ostatak maslaca, dodajte brašno, mljeveni korijander, čili i kumin, pa umiješajte juhu. Kad zakuha, maknite s vatre i umiješajte vrhnje i pola sira.
- Svaku tortilu umočite u vrući umak da omekša, u sredinu stavite žlicu piletine i zamotajte kao palačinku.
- Tako priređene tortile složite u lim, prelijte preko njih ostatak umaka, posipajte sirom i pecite u pećnici dvadesetak minuta.
- Priprema tortilja: u brašno umiješajte sol, prstima izmiješajte masnoću tako da s brašnom oblikuje sitne mrvice. Postupno dodajte vodu tako da se sve brašno poveže.
- Podijelite smjesu na 12 dijelova. Svaki valjajte u krug i pecite na nenamašćenoj vreloj tavi s jedne (2 minute) i druge (1 minutu) strane.
Izvor Centar-zdravlja.net