Fantastičan trik za one koji na tjednoj bazi peku kekse

SHUTTERSTOCK Fantastičan trik za pripremu finih keksića
Za divne, ukusne, savršeno okrugle keksiće, upotrijebi kalup za muffine
Vidi originalni članak

Kada su u pitanju domaći keksići, moramo priznati da je to ljubav koja ne poznaje granice. Volimo sve varijacije: orašaste, zdravije zobene, s kokosom i sjemenkama, čokoladne ili klasične keksiće umočene u mlijeko. U novoj kuharici Dorie Greenspan "Baking with Dorie" navedeno je nekoliko briljantnih savjeta, a jedan od njih vezan je uz način pečenja. Naime, Dorie kekse ne peče klasično, na limu, već u kalupima za muffine.  

Kalup za muffine za najukusnije kekse! 

Pečenje keksića u kalupima za muffine je, iskreno, pravo otkriće. Toplina kalupa za muffine, premazanog maslacem znači da će se dno i stranice keksića u potpunosti ravnomjerno ispeći, a rezultat će biti najukusniji keksići dosad. Naime, imat će bogat okus maslaca i karameliziranog šećera, bez puno truda.

Nadalje, visoke stranice kalupa za muffine jamče zlatno-smeđe rubove keksića sa zadovoljavajućom hrskavom koricom i maslačastim, mekanim središtem, prošaranim komadićima otopljene čokolade. Visoke stranice kalupa za muffine također osiguravaju da tvoji kolačići nemaju mjesta za širenje, pa će biti visoki, bucmasti i jednolično okrugli. 

Najbolji dio pečenja keksi u kalupima za muffine jest što se navedena tehnika može upotrijebiti za bilo koju vrstu tijesta za kolačiće. Vrijeme pečenja keksi u kalupima za muffine ovisit će o debljini tijesta, ali lako ćeš procijeniti kada su gotovi: ako su poprimili smeđu boju na rubovima i lagano su mekani u sredini, vrlo vjerojatno su savršeno pečeni. Dakle, želiš li hrskave rubove? Odgovor je kalup za muffine. Trebaš li savršeno okrugle kolačiće kako bi napravila besprijekorne sendviče s keksima? Pogađaš, rješenje je kalup za muffine. 

Kada shvatiš kako je lako ubaciti gotovo bilo koje tijesto za kekse u kalup za muffine, bez stresa i brige hoće li se dodirivati ili previše raširiti, ova će metoda postati tvoj omiljeni način pečenja! 

Vrijeme je da ispečeš najbolje kekse:

 

što kažeš? Fini keksići s punjenjem od kikiriki maslaca

garantirani uspjeh Izvrstan recept za klasične keksiće s čokoladom

Okus ljeta Mirisni keksi s lavandom po receptu Mary Berry

La Vie Shobaine Mirisni keksići s pistacijom, brusnicama i narančom

Posjeti Gastro.hr