Fettuccine s gljivama i pestom

Thinkstock
Talijanski specijalitet kao jednostavan i bogat ručak
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 797

Potrebno vam je

  • 340 g tjestenina s jajima
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 450 g gljive miješane, razne
  • 1 šalica luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 125 ml pesto genovese
  • sol

Priprema

  1. Skuhajte fettuccine (ili drugu tjesteninu prema želji) prema uputama s pakiranja. U međuvremenu u velikoj tavi zagrijte ulje na srednjoj vatri.
  2. Pirjajte luk i gljive oko četiri, pet minuta dok ne poprime lagano smeđu boju, smanjite vatru pa umiješajte češnjak, pesto i sol te grijte dok ne postane toplo.
  3. Dodajte ocijeđenu vruću tjesteninu i dobro izmiješajte. Posolite ako ne dodajete ribani parmezan. Poslužite jelo toplo.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr