Fina pileća pašteta

Idealno za zakuske i jednostavno za pripremu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 232

Potrebno vam je

  • 500 g jetra pileća
  • 1 kom ljubičasti luk
  • svježi timijan
  • 1.50 dl rakija šljivovica (33 vol % alkoh.)
  • 0.50 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 100 g maslac, slani

Priprema

  1. Očistite jetrica od srca i marinirajte ih u rakiji pola sata.
  2. Luk zažutite na maslacu i maslinovom ulju, dodajte narezana jetrica i timijan i bijeli papar. Pirjajte dok ne promjeni boju, ne predugo.
  3. Dodajte ocijeđenu marinadu
  4. Izmiksajte jetrica, luk, timijan, dodajte slatko vrhnje, a na kraju vrh zalijte s maslacem i stavite listiće timijana.

Izvor Lorenka Copić i Đurđica Protić

Posjeti Gastro.hr