gastro postao
Idealno za zakuske i jednostavno za pripremu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 232
Potrebno vam je
- 500 g jetra pileća
- 1 kom ljubičasti luk
- svježi timijan
- 1.50 dl rakija šljivovica (33 vol % alkoh.)
- 0.50 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 100 g maslac, slani
Priprema
- Očistite jetrica od srca i marinirajte ih u rakiji pola sata.
- Luk zažutite na maslacu i maslinovom ulju, dodajte narezana jetrica i timijan i bijeli papar. Pirjajte dok ne promjeni boju, ne predugo.
- Dodajte ocijeđenu marinadu
- Izmiksajte jetrica, luk, timijan, dodajte slatko vrhnje, a na kraju vrh zalijte s maslacem i stavite listiće timijana.