Francuske palačinke sa šunkom, slaninom i jajima

Maštovito francusko jelo koje možete napraviti i s tortillama ili lisnatim tijestom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 977

Palačinke

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 300 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 200 ml mineralna voda
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 prstohvat sol
  • 5 žlica ulje suncokretovo

Nadjev

  • 4 kom jaje kokošje
  • 200 g slanina suha, masna
  • 200 g kuhana šunka
  • papar

Priprema

  1. Pjenjačom umutite jaja, mlijeko, vodu, brašno i sol. Ispecite palačinke i stavite ih u lim za pečenje.
  2. U svaku razbijte jaje pa preko jajeta malo preklopite rub palačinke.
  3. Dodajte nasjeckanu slaninu, šunku i papra prema želji. Pecite palačinke u pećnici na 170°C desetak minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr