gastro postao
                                            
                                        
                                    Maštovito francusko jelo koje možete napraviti i s tortillama ili lisnatim tijestom
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 977
Palačinke
- 250 g pšenično brašno, bijelo
 - 300 ml mlijeko kravlje, punomasno
 - 200 ml mineralna voda
 - 2 kom jaje kokošje
 - 1 prstohvat sol
 - 5 žlica ulje suncokretovo
 
Nadjev
- 4 kom jaje kokošje
 - 200 g slanina suha, masna
 - 200 g kuhana šunka
 - papar
 
Priprema
- Pjenjačom umutite jaja, mlijeko, vodu, brašno i sol. Ispecite palačinke i stavite ih u lim za pečenje.
 - U svaku razbijte jaje pa preko jajeta malo preklopite rub palačinke.
 - Dodajte nasjeckanu slaninu, šunku i papra prema želji. Pecite palačinke u pećnici na 170°C desetak minuta.
 
Izvor Skuhatćute