gastro postao
Maštovito francusko jelo koje možete napraviti i s tortillama ili lisnatim tijestom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 977
Palačinke
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 300 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 200 ml mineralna voda
- 2 kom jaje kokošje
- 1 prstohvat sol
- 5 žlica ulje suncokretovo
Nadjev
- 4 kom jaje kokošje
- 200 g slanina suha, masna
- 200 g kuhana šunka
- papar
Priprema
- Pjenjačom umutite jaja, mlijeko, vodu, brašno i sol. Ispecite palačinke i stavite ih u lim za pečenje.
- U svaku razbijte jaje pa preko jajeta malo preklopite rub palačinke.
- Dodajte nasjeckanu slaninu, šunku i papra prema želji. Pecite palačinke u pećnici na 170°C desetak minuta.
Izvor Skuhatćute