Francusko predjelo s vlascem i sirom

Ukusno tijesto obogaćeno sirom s aromom vlasca
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 2

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica voda
  • 0.25 šalica maslac, slani
  • 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.25 mala žlica sol
  • 0.25 mala žlica slatka paprika
  • 2 kom jaje kokošje
  • 0.25 šalica parmezan
  • 1 šalica gruyere sir
  • 3 žlica vlasac ( listovi)

Priprema

  1. Zakuhajte vodu i maslac.
  2. Brašno pomiješajte sa solju i paprikom pa to dodajte maslacu brzo miješajući dok se ne oblikuje kugla tijesta. Isključite vatru i ostavite da stoji pet min.
  3. Dodajte postupno jaja, umiješajte parmezan i 2/3 šalice gruyèrea. Umiješajte vlasac.
  4. Žlicom stavljajte tijesto na lim za pečenje s razmakom, pospite gougère preostalim sirom i pecite 20-25 min ili dok se lagano ne napuhnu, postanu čvrsti te smećkaste boje.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr