Fusilli s ricottom i rajčicama

Jednostavan ručak s tjesteninom, rajčicama i ricottom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1

Potrebno vam je

  • 1 žlica origano
  • 0.25 šalica parmezan
  • 0.25 šalica bosiljak, vezica
  • 1.50 šalica eliche ili fusilli
  • 2 šalica rajčice, cherry
  • 1 šalica ricotta

Priprema

  1. Tjesteninu stavite kuhati prema uputama na pakiranju.
  2. U međuvremenu, u manjoj posudi pomiješajte riccotu, parmezan, origano i pola količine bosiljka.
  3. Rajčice dodajte tjestenini u zadnje tri minute kuhanja.
  4. Odvojite 1/4 šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina, a tjesteninu i rajčice procjedite i stavite u zdjelu. Vodu od kuhanja dodajte smjesi sa ricottom, zatim sve umiješajte sa tjesteninom i rajčicama
  5. Dodajte preostali bosiljak te po želji dodatno naribajte parmezana.
Posjeti Gastro.hr