gastro postao
Jednostavan ručak s tjesteninom, rajčicama i ricottom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1
Potrebno vam je
- 1 žlica origano
- 0.25 šalica parmezan
- 0.25 šalica bosiljak, vezica
- 1.50 šalica eliche ili fusilli
- 2 šalica rajčice, cherry
- 1 šalica ricotta
Priprema
- Tjesteninu stavite kuhati prema uputama na pakiranju.
- U međuvremenu, u manjoj posudi pomiješajte riccotu, parmezan, origano i pola količine bosiljka.
- Rajčice dodajte tjestenini u zadnje tri minute kuhanja.
- Odvojite 1/4 šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina, a tjesteninu i rajčice procjedite i stavite u zdjelu. Vodu od kuhanja dodajte smjesi sa ricottom, zatim sve umiješajte sa tjesteninom i rajčicama
- Dodajte preostali bosiljak te po želji dodatno naribajte parmezana.