Genijalan čoko tart od samo pet sastojaka

SHUTTERSTOCK Čoko tart s podlogom od Oreo keksa
Za pripremu fotogeničnog tarta trebat će ti pola sata i sastojci koje možeš kupiti u baš svakoj trgovini
Vidi originalni članak

Umjesto standardnih digestive keksa, za podlogu u ovom receptu upotrijebljeni su Oreo keksi. Samo ih trebaš fino samljeti, pomiješati s maslacem i ubaciti u pećnicu na pet minuta.

Ni ostatak posla nije osobito kompliciran; sve što trebaš je otopiti čokoladu i pričekati da se dobro ohladi prije rezanja. Po želji tart ukrasi komadićima keksa, tostiranim oraščićima, strugotinama čokolade ili bobičastim voćem. 

 

ljetni hit Najbrža sladoledna torta s popularnim keksima

 

Čoko tart s Oreo keksima

Sastojci - za podlogu:

Sastojci - za nadjev:

  • 170 g nasjeckane tamne čokolade 
  • 170 g nasjeckane mliječne čokolade
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 50 g maslaca

Postupak:

  1. Fino samelji Oreo kekse, pomiješaj ih s otopljenim maslacem i rasporedi po namašćenom kalupu za pitu promjera 20 ili 22 cm. Ravnomjerno je i pažljivo utapkaj prstima kako bi kasnije tart mogla uredno narezati. 
  2. Peci podlogu pet minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, a potom pričekaj da se u potpunosti ohladi.
  3. Pomiješaj tamnu i mliječnu čokoladu s kockicama maslaca u većoj posudi otpornoj na toplinu. Vrhnje zagrij do vrenja pa ga prelij preko čokolade. Pusti da odstoji minutu, a zatim miješaj špatulom sve dok ne dobiješ glatku smjesu. 
  4. Pusti da se čokolada malo ohladi, a potom je izlij preko zapečene podloge. Stavi u hladnjak na najmanje četiri sata.

bavezno isprobaj sljedeće recepte...

 

Začinjeno s ljubavlju Ovaj recept za sezonski tart ne smiješ propustiti engleski klasik Počasti se tartom s džemom i bademima samo jedan griz Zasladi se odličnom pitom od kupina i badema

 

Posjeti Gastro.hr