Glazirani svinjski kotleti

Centar za kulturu prehrane
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 87

Potrebno vam je

  • 10 kom svinjski kotlet
  • 10 žlica soja umak
  • đumbir,svježi
  • 12 žlica med, vrcani
  • 12 žlica alkoholni ocat
  • 12 žlica soja umak
  • 6 režanj češnjak
  • 4 kom luk ,crveni

Priprema

  1. Kotlete prelijte soja umakom. Ohladite kotlete u frižideru 20 minuta.
  2. Za umak: pjenjačom razmutite med, soja umak i ocat da se svi sastojci dobro sjedine. Dodajte 2 cm naribanog đumbira.
  3. Na maslinovom ulju zapecite kotlete sa svake strane (da poprime zlatnu boju), podlijte vodom i pirjajte još 15-ak minuta. Maknite s tave.
  4. U tavu dodajte nasjeckani češnjak i luk i pirjajte da omekša. Dodaje umak od soja sosa i meda.
  5. Vratite kotlete, pirjajte da se tekućina raducira.
  6. Pri posluživanju, umakom prelijte kotlete. 
Posjeti Gastro.hr