gastro postao
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 87
Potrebno vam je
- 10 kom svinjski kotlet
- 10 žlica soja umak
- đumbir,svježi
- 12 žlica med, vrcani
- 12 žlica alkoholni ocat
- 12 žlica soja umak
- 6 režanj češnjak
- 4 kom luk ,crveni
Priprema
- Kotlete prelijte soja umakom. Ohladite kotlete u frižideru 20 minuta.
- Za umak: pjenjačom razmutite med, soja umak i ocat da se svi sastojci dobro sjedine. Dodajte 2 cm naribanog đumbira.
- Na maslinovom ulju zapecite kotlete sa svake strane (da poprime zlatnu boju), podlijte vodom i pirjajte još 15-ak minuta. Maknite s tave.
- U tavu dodajte nasjeckani češnjak i luk i pirjajte da omekša. Dodaje umak od soja sosa i meda.
- Vratite kotlete, pirjajte da se tekućina raducira.
- Pri posluživanju, umakom prelijte kotlete.