Kada nemate nikakvu ideju, on uvijek spašava stvar: Goveđi gulaš

Pripremite gulaš od govedine ili junetine, karakterističan za kontinentalni dio Hrvatske
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 815

Potrebno vam je

  • 1500 g govedina, srednje masna
  • 100 g panceta
  • 4 kom luk ,crveni
  • 2 žlica slatka paprika
  • 1 kom čili papričica
  • 1 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 1 kom lovorov list
  • 1 žlica kumin, mljeveni
  • 4 kom krumpir, zreli
  • 2 l goveđi temeljac
  • 2 kom paprika, zelena
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Na masnoći prepržite nasjeckani luk i pancetu. Kada luk postane staklast, a panceta pusti masnoću, dodajte komade mesa za gulaš sa sjemenkama kima.
  2. Pržite nekoliko minuta, a potom umiješajte dvije velike žlice mljevene paprike, jednu dvije male ljute papričice, koncentrat ili pire od rajčice, list lovora, sol i papar po ukusu, na kocke narezani krumpir, te sve to zalijte temeljcem od kostiju.
  3. Kuhajte dok svi sadržaji ne budu mekani. Tada ubacite na rezance nasjeckane svježe zelene paprike da osvježe ukus.
Posjeti Gastro.hr