Gozba usred tjedna: Svinjska rolada s gorgonzolom i špinatom

Thinkstock
Raskošni obroci ne moraju biti rezervirani samo za vikend uživanja, pripremite ukusnu svinjsku roladu i razveselite svoje nepce i usred tjedna
Vidi originalni članak

Kombinacija gorgonzole, paprike i špinata na divan će se način stopiti sa svinjetinom. Roladu je važno najprije zapeći na tavi, a potom je premjestiti u pećnicu kako bi se završila. Prije pečenja roladu možete umotati u slaninu te je tako učiniti još sočnijom.

Poslužite je uz pire krumpir i zdjelu sezonske salate ili jednostavnu krumpir salatu pa se u potpunosti prepustite uživanju u ovom raskošnom ručku.
 


Potrebno vam je:

  • 700 g svinjske potrbušine
  • 120 g gorgonzole
  • 2 crvene paprike
  • 200 g špinata
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Crvenu papriku premažite maslinovim uljem, začinite soli i paprom pa stavite u pećnicu dok se ne potamni.
  2. Očistite i narežite papriku na veće komade.
  3. Potrbušinu rastvorite da dobijete ravnomjeran komad.
  4. Začinite je soli i paprom s obje strane.
  5. Okrenite ju na jednu stranu i po toj strani rasporedite najprije pečenu papriku, zatim špinat, a na kraju gorgonzolu.
  6. Zarolajte i zavežite kuhinjskim koncem ili pričvrstite čačkalicama.
  7. Roladu najprije stavite na tavu pa je zapecite sa svih strana, a zatim je prebacite u pećnicu i pecite na 180 stupnjeva još 40 minuta.
  8. Prije pečenja premažite je maslinovim uljem.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr