gastro postao
Raskošni obroci ne moraju biti rezervirani samo za vikend uživanja, pripremite ukusnu svinjsku roladu i razveselite svoje nepce i usred tjedna
Kombinacija gorgonzole, paprike i špinata na divan će se način stopiti sa svinjetinom. Roladu je važno najprije zapeći na tavi, a potom je premjestiti u pećnicu kako bi se završila. Prije pečenja roladu možete umotati u slaninu te je tako učiniti još sočnijom.
Poslužite je uz pire krumpir i zdjelu sezonske salate ili jednostavnu krumpir salatu pa se u potpunosti prepustite uživanju u ovom raskošnom ručku.
Potrebno vam je:
- 700 g svinjske potrbušine
- 120 g gorgonzole
- 2 crvene paprike
- 200 g špinata
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Crvenu papriku premažite maslinovim uljem, začinite soli i paprom pa stavite u pećnicu dok se ne potamni.
- Očistite i narežite papriku na veće komade.
- Potrbušinu rastvorite da dobijete ravnomjeran komad.
- Začinite je soli i paprom s obje strane.
- Okrenite ju na jednu stranu i po toj strani rasporedite najprije pečenu papriku, zatim špinat, a na kraju gorgonzolu.
- Zarolajte i zavežite kuhinjskim koncem ili pričvrstite čačkalicama.
- Roladu najprije stavite na tavu pa je zapecite sa svih strana, a zatim je prebacite u pećnicu i pecite na 180 stupnjeva još 40 minuta.
- Prije pečenja premažite je maslinovim uljem.
Dobar tek!